ПОЗАУРОЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ В ЕЛІТНИХ ШКОЛАХ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ У ХІХ СТОЛІТТЯ - Коляда, Тетяна (Studies in Comparative Education, 2016)
У статті розглянуто позаурочну діяльність в елітних школах типу «паблік скулз» у Великій Британії у період ХІХ – поч. ХХ ст. З огляду на узагальнення наукових позицій встановлено різницю між позакласною та поза-шкільною роботою у «паблік скулз», охарактеризовано індивідуальні, групові та масові форми позакласної роботи, розкрито специфіку їхньої діяльності. На основі дослідження визначено зміст та мету позаурочної діяльності «паблік скулз» зазначеного періоду, встановлено її основні принципи.