PROGRAM «THE GATEWAY AWARD» W ROZWIJANIU ZAINTERESOWAŃ SZTUKĄ U OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH - Minczakiewicz, Elżbieta (Studies in Comparative Education, 2013)
Стаття присвячена програмі «The Gateway Award», започаткованій з ініціативи батьків дітей з особливими потребами у Об’єднаному Королівстві. Згідно з програмою, учителі-тренери працюють з дітьми за спеціальною методикою. Адаптована до польських реалій версія програми «The Gateway Award» допомагає інклюзії людей з особливими потребами і розвиває у них художні навички та інтереси. Статья посвящена программе «The Gateway Award», котограя появилась благодаря иннициативе родителей детей с особенными нуждами в Объединенном Королевстве. Согласно с программой учителя-тренеры работают с детьми по специальной методике. Адаптированная к польским реалиям версия программы «The Gateway Award» помогает инклюзии людей с особенными нуждами и развивает у них художественные навыки и интересы. The artile is devoted to «The Gateway Award» which is the program, which was initiated by the parents of disabled children in the UK. According to the program teacher-trainers work with children using special methods. Developed Polish version of the program «The Gateway Award for Poland» permits the inclusion of people with disabilities as it helps people with special needs to develop skills and interests in art.