зміст і форми оцінювання навчальних досягнень учнів в гімназіях Австрії - Дєнічєва, Ольга (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті проаналізовано особливості системи оцінювання навчальних досягнень учнів в гімназіях Австрії. Розглянуто основні види контролю знань, вмінь та навичок учнів з гуманітарних дисциплін. Показано відмінності критеріїв оцінювання прогресу учнів в гімназіях Австрії та України. В статье проанализированы особенности системы оценивания учебных достижений учеников в гимназиях Австрии. Рассмотрены основные виды контроля знаний, умений и навыков гуманитарных дисциплин. Показаны отличия критериев оценивания прогресса учеников в гимназиях Австрии и Украины. The article deals with the evaluation of educational system specifics in the gymnasiums of Austria. Principle types of Liberal Arts knowledge, abilities and skills assessment are examined. Evaluation system distinctive features of pupils’ progress in gymnasiums of Austria and Ukraine are shown.