Історія становлення та розвитку професійної підготовки педагогів для роботи з дорослими у США - Чугай, Оксана (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті проаналізовано особливості розвитку підготовки педагогів для дорослих у США у контексті соціальних, політичних та економічних чинників; досліджено її основні тенденції. Підготовку фахівців-андрагогів розглянуто як окремий напрям університетської освіти у США, який зазнає нині стрімкого розвитку. В статье рассматриваются особенности подготовки педагогов для взрослых в США в социально-политическом и экономическом контексте; исследуются ее основные тенденции. Подготовка специалистов-андрагогов рассмотрена как отдельное направление университетского образования, которое сейчас стремительно развивается. In the article the development of adult educators’ training in the USA has analyzed in social, political and economical contexs; its main tendencies have been pointed out. Andragogues’ training has been presented as a university education direction which is rapidly developing.