Розвиток інклюзивної компетентності вчителя: швейцарський досвід - П'ятакова, Тетяна (Studies in Comparative Education, 2013)
Автор статті досліджує актуальну проблему розвитку інклюзивної компетентності як інтегральної особистісно-професійної компетентності сучасного вчителя. Швейцарські досягнення у галузі професійної підготовки вчителів до здійснення інклюзивного навчання стали основою дослідження. Автор статьи исследует актуальную проблему развития инклюзивной компетентности как интегральной личностно-профессиональной компетентности современного учителя. Швейцарские достижения в подготовке учителей для работы в инклюзивной школе легли в основу данного исследования. The author dedicates her article to the actual problem of inclusive competence development studying it as the integral personal-and-professional competence of any modern teacher. Swiss advancement in professional teachers’ training for inclusive class became the conceptual framework of this research.