Світовий досід реалізації компетентного підходу в процесі становлення сучасного фахівця - Корсун, Ганна (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті проаналізовано світові тенденції ведення профорієнтаційної діяльності в закладах середньої освіти. Розглянуто вплив компетентністного підходу на процес професійного самовизначення сучасної шкільної молоді. Розкрито основні підходи провідних вітчизняних та зарубіжних учених щодо реалізації компетентнісного підходу в системі профорієнтації роботи в закладах середньої освіти. В данной статье проанализированны мировые тенденции ведения профориентационной деятельности в учреждениях среднего образования. Рассматривается влияние компетентностного подхода на процесс профессионального самоопределения современной школьной молодежи. Проанализированы основные подходы ведущих отечественных и зарубежных ученых относительно реализации компетентностного подхода в системе профориентационной работы в заведениях среднего образования. As the title implies the article describes modern approaches in career guidance all over the world. Special attention is given to the role of competent approach in vocational counseling. The article deals with different international ways and techniques of choosing future profession and career by students of modern secondary schools.