Педагогічні перспективи духовності (англійською мовою) - Маршалек, Лідія (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті запропоновано розуміння людської духовності з антропологічної і педагогічної точок зору на розвиток і виховання, а також представлено дискурс цілісної освіти в сучасних педагогічних концепціях. Духовність представлено як антропологічний термін, який вживається на позначення однієї з особливих рис особистості – трансцендентності. В статье предлагается понимание человеческой духовности с антропологической и педагогической точек зрения на развитие и воспитание, а также преподносится дискурс целостного образования в современных педагогических концепциях. Духовность представлена как антропологический термин, которым обозначено одно из особенных качеств человеческой натуры – трансцендентность личности. The presented article is a suggestion of understanding of human spirituality in anthropologic and pedagogical perspectives of development and upbringing, as well as an effort to revive a discourse on integral education in modern pedagogical concepts. Spirituality is presented as an an anthropological term indicating one of specific qualities of human nature – an experience of transcendence of a person.